Proteze flexibile care sunt realizate prin injectare, din materiale termoplastice având o fidelitate crescută, o estetică deosebită și nu produc alergii.

Folosim materiale doar de la firme consacrate din Germania și SUA: VALPLAST Original, Bredent, TCS. La cererea medicului stomatolog, putem folosi și alte materiale, cum ar fi SABILEX si VERTEX


.

Protezele flexibile tind sa cucereasca din ce in ce mai multi pacienti edentati, in defavoarea clasicelor proteze din acril, fiind un produs modern in materie de tehnologie a protezarii dentare.

Acestea, desi sunt considerate provizorii de lunga durata, sunt net superioare din toate punctele de vedere fata de protezele din acrilat si sunt folosite in situatii in care nu se pot efectua lucrari fixe sau scheletate din diverse motive.

In general, protezele injectate sunt asociate cu protezele flexibile. Insa, acesta asociere se poate face doar in cazul protezelor partiale. In prezent dispunem de materiale injectabile termoplastice, produse din compusi  aprobati pentru uzul medical, cu ajutorul carora obtinem proteze totale de foarte buna calitate, care la baza au aceleasi proprietati, dar nu sunt elastice.

Proteze flexibile. Cine poate folosi?

Orice persoana cu edentație poate fi eligibila pentru purtarea acestor proteze flexibile. Totuși, tipul de proteza se stabilește doar în funcție de edentație și doar la recomandarea medicului stomatolog.